Logo Dance Studio Bennekom - Breed

Lesaanbod

Jazzdance

Jazzdance is een dansles waarin gewerkt wordt aan het verbeteren van je danstechniek. De lessen zijn energiek, dynamisch en veelzijdig. Tijdens deze les wordt gewerkt aan techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding, coördinatie, een choreografie. In de jazzdance les worden technieken gebruikt uit o.a. moderne en klassieke dans en afro- Amerikaanse dans. De lessen zijn opgebouwd uit een warming up, waarna er verschillende techniek oefeningen volgen en de les eindigt met het werken aan een dans. Deze les laat je optimaal genieten van de verschillende facetten van jazzdans, hedendaagse muziek en dansplezier. Jazzdance bieden wij aan op recreatief en wedstrijdniveau.

Hiphop

Hiphop is meer dan dans of muziek, het is een beweging, een cultuur. Het is ontstaan in de getto’s van New York in de jaren 70. Hiphop kenmerkt zich door zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen. Facetten van popping, locking en old school, en andere stijlen uit de hiphop komen aan bod. Wij bieden hiphop aan op recreatief en wedstrijdniveau.

Showdance

Showdance is een sensationele les waarin verschillende dansstijlen aan bod komen. Tijdens deze les wordt er veel aan expressie en danstechniek gewerkt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan acrobatische oefeningen. Deze les kenmerkt zich door de grootste, extraverte manier van bewegen, gericht op grote zalen vol publiek. Deze les bieden wij aan op recreatief en wedstrijdniveau.

Wedstrijdteams

Jaarlijks worden er in mei audities gehouden voor de wedstrijdteams in de stijlen jazzdance, hiphop en showdance. Onze wedstrijdteams nemen deel aan verschillende wedstrijden en voorrondes van Nederlandse kampioenschappen. Tevens treden de wedstrijdteams op tijdens evenementen zoals Koningsdag, Vlegeldag, Dickens fair en andere events. Iedereen heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de audities want wij hebben wedstrijdteams op verschillende niveaus. Tijdens de auditie wordt gekeken naar danstechniek, expressie, kracht en lenigheid. De week na de audities wordt de indeling van de nieuwe wedstrijdteams bekend gemaakt. Onze wedstrijdteams trainen 2 tot 3 keer per week.

Peuterdans

Vanaf anderhalf jaar kunnen kinderen gezellig bij ons komen dansen in de peuterdansles. Door spelenderwijs bezig te zijn met zang, muziek, en beweging wordt de cognitieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Het gebruik van attributen die passen in het thema van het moment maken de lessen compleet. De fantasie en de dagelijkse belevingswereld spelen een grote rol in deze danslessen. Tijdens onze peuterdanslessen luisteren we naar muziek, worden de peuters zich bewust van hun eigen lichaam, leren zij bewegen op de maat van de muziek, maken zij bewegend gebruik van de ruimte en leren zij omgaan met andere kinderen. Het maken van plezier staat voorop!

Kidsdance

In onze kidsdance lessen zijn alle kleuters welkom die van bewegen en muziek houden. Tijdens de lessen staat dansplezier centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan de creativiteit van de leerlingen en aan samenwerken. De leerlingen worden spelenderwijs met dans in contact gebracht. In de lessen worden verschillende bewegingen en danstechnieken aangeleerd vanuit ballet, jazzdans en hiphop. In deze les kunnen kleuters hun fantasie helemaal kwijt.

Dancehall

Dancehall is een dansstijl die uit Jamaica komt. Tijdens deze lessen zal er gedanst worden op verschillende reggae en dancehall muziek. Door middel van een intensieve warming-up worden de basispassen van dancehall aangeleerd. Dancehall is een intensieve danssoort die veel van het lichaam vraagt. Daarom worden tijdens deze les verschillende spier oefeningen gedaan. De choreografieën die aangeleerd worden zijn uitdagend en gevarieerd. Zo kunnen de bewegingen naast zacht en sexy ook rauw en hard zijn. Dancehall is een stijl op zich en wordt door hard te trainen eigen gemaakt door de danser. Genieten van de bewegingen en de muziek, en deze samen te laten vloeien is waar het tijdens deze lessen omdraait.

Moderne dans - Dance Studio Bennekom

Modern

Bij moderne dans is er geen vaste stijl en wisselt van danser tot danser. Tijdens deze les werken we naast de danstechniek aan de persoonlijke beleving van dans en muziek. Je gaat op zoek naar het gevoel dat de dans en de muziek bij je oproept om vervolgens te ontdekken hoe je dit over kunt brengen op publiek. Regels die andere danssoorten opleggen worden doorbroken. De docent stimuleert de dansers om hun eigen emoties en stemming te gebruiken bij het uitvoeren van een dans.

Ballet - Dance Studio Bennekom

Ballet

Ballet is de basis van alle dansvormen. Bij ballet wordt gewerkt aan techniek, lichaamshouding, sierlijkheid en een betere bewustwording van het lichaam. De les begint met oefeningen aan de barre, dit om de spieren op te warmen, kracht op te bouwen en techniek te ontwikkelen. Hierna volgen oefeningen au milieu om het evenwichtsgevoel te oefenen en te perfectioneren. Tot slot worden er oefeningen uitgevoerd over diagonaal waarna er wordt afgesloten met een ports de bras voor de spiegels. Tijdens de les word veel aandacht geschonken aan coördinatie, beheersing, lenigheid, ritmegevoel, techniek en uitvoering. Door de jaren heen wordt het lichaam sterk en soepel gemaakt. Het is nooit te laat om met klassiek ballet te beginnen. Hoewel klassiek een dansdiscipline op zich is, vormt het een ideale basis en ondersteuning voor andere dansvormen.

Dansen met een gave - Dance Studio Bennekom

Dansen met een gave

Dansen met een gave is een les die bedoeld is voor leerlingen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Middels structuur en veiligheid voor de leerling worden de danslessen opgebouwd. Door succeservaringen in de les, wordt het zelfvertrouwen van de danser gestimuleerd. Op een positieve en enthousiaste manier worden de leerlingen gemotiveerd zichzelf via dans te uiten. Tijdens de les staat het hebben van plezier centraal. Deze les wordt gegeven door Linda die afgestudeerd HBO pedagoog is.

Meld je aan voor een gratis proefles!